TENTOONSTELLING
Op 1 september opent de tentoonstelling ‘Weaving the Words’ van de Deens-Nederlandse kunstenaar Pernille Lonstrup in PLEINKAMER (Geuzenveld).

Schering en inslag. Iets op touw zetten. In onze taal zijn nog veel verwijzingen te vinden naar het weven, een techniek en kunstvorm die door de eeuwen heen veelal door vrouwen werd beoefend. In deze expositie onderzoeken Lonstrup en kunstenaars Femke Schaap (NL), Isfrid Angard Siljehaug (NO/NL) en Rosa Smits (NL) wat voor betekenis weven heeft in de hedendaagse kunst en maatschappij.

Voor deze expositie maakten zij nieuw werk – van weefsels tot videowerk – waarmee zij onze cultuur, geschiedenis en de rol van vrouwen daarin verweven.

De tentoonstelling is vrij te bezoeken tot en met 7 oktober in PLEINKAMER (Lambertus Zijlplein 7). Ook is iedereen van harte welkom om deel te nemen aan de gratis handwerkworkshops die plaatsvinden van september tot en met december.

Het project wordt mogelijk gemaakt door het AFK, Het Prins Bernhard Cultuurfondse, De Schepper Delft Stichting en de Bookstore Foundation.

 

WORKSHOPS
Naast de tentoonstelling organiseren kunstenaars Pernille Lonstrup en Rosa Smits in de periode van september tot en met december een serie vrij toegankelijke handwerkworkshops om met elkaar kennis, verhalen en technieken uit te wisselen.

Tijdens zes bijeenkomsten gaan Lonstrup en Smits met maximaal 12 deelnemers aan de slag op het gebied van breien, haken, borduren en het herstellen van kleding. Iedereen – van beginnend tot ervaren handwerker – is welkom. Lonstrup en Smits hebben beiden, naast hun kunstenaarschap, een professionele achtergrond als mode- en textielontwerper en zijn ervaren docenten.

Er zijn materiaal en machines aanwezig om mee te werken, maar je mag zeker je eigen materiaal en werk meenemen. Graag zelfs: we leren ook graag van jou!

De workshops vinden op dinsdagavonden (19 september, 17 oktober, 31 oktober, 14 november, 28 november en 12 december) plaats in de culturele instelling PLEINKAMER in Amsterdam. De bijeenkomsten duren steeds twee uur; er wordt gezorgd voor koffie, thee en een kleine versnapering.

Aanmelding voor de workshops is niet verplicht, maar wel gewenst. Deelnemers kunnen zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected].

 

Meer informatie – tentoonstelling en/of workshop – is te vinden op de Instagram- en Facebookpagina’s van het project ‘Weaving the Words’.

Adresgegevens PLEINKAMER
Lambertus Zijlplein 7
Amsterdam
Bomen over Bomen
 01 april 2023 - 24 maart 2024
 Almen
Virtual Exhibition International Weaving: Freedom
 01 april 2023 - 31 december 2023
 Online
Seeds of Memory
 15 april 2023 - 24 maart 2024
 Leeuwarden
Woman before Fashion. Diane von Furstenberg
 21 april 2023 - 07 januari 2024
 Brussel
B.L.A.U.W.
 20 mei 2023 - 30 november 2023
 Borne
Textile Now – elke draad een verhaal
 10 juni 2023 - 01 oktober 2023
 Tilburg
Weaving the Words
 01 september 2023 - 15 december 2023
 Amsterdam
Nu te zien in de High Five Art Gallery: Geborgenheid
 10 september 2023 - 22 oktober 2023
 Baarle-Nassau
Textilium Festival
 05 mei 2024 - 12 mei 2024
 Tilburg
0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief