In memoriam Iny Hummelink (1941-2018)

Ingezonden bericht door Het VeelZijdeg Collectief: "Ons bereikte het bericht dat Iny Hummelink is overleden. De omslag van kunstnijverheid naar textielkunst werd gedragen door veel vrouwen en Iny was daar één van."

"Ze was zeer betrokken bij de voormalige Stichting Textiel Plus, maakte van 1986 tot en met 2003 deel uit van het stichtingsbestuur, waarvan de laatste vijf jaar als voorzitter van de activiteitencommissie. Iny was een enthousiast pleitbezorgster voor textiel als een volwaardige kunstvorm."

"Textielkunstenaar Iny Hummelink heeft vele jaren textiellessen gegeven aan onder andere groepen deelneemsters, totdat in 2016 haar gezondheid haar dwong om te stoppen. Gemist wordt haar inspirerende persoonlijkheid, haar kennis en betrokkenheid waardoor ze op de hoogte was van de laatste ontwikkelingen op textiel- en kunstgebied."

"Ze was altijd geïnteresseerd in het wel en wee van de vrouwen uit haar groepen. We missen haar lach en haar optimisme, ‘komt goed’. Maar we gaan zeker door met alle kennis, vaardigheden en de werkwijze die zij heeft aangereikt.”

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief