Elke dag een draadje... community art in quarantaine

Stitch Challenge

In deze tijd van isolatie en sociale quarantaine organiseert het Engelstalige platform Textile.org een doorlopende "Stitch challenge". Ieder week is er een nieuwe textielkunstenaar aan het woord die je meeneemt in zijn of haar werk en die per video uitleg geeft over een zelfbedachte textiele uitdaging. De wedstrijd is al een tijdje gaande, maar alle video's zijn online nog terug te zien en de community die meedoet wordt alsmaar groter! Ideaal voor wie aan de slag wil, maar de uitdaging mist, of ernaar verlangt om verwante zielen - in ieder geval virtueel - om zich heen te hebben.

> Lees meer over dit project

Gespreksstof

'Gespreksstof' is het laaaaangdradige community-art project van textielkunstenares Anne van den Heuvel.
Met een team van vrijwillige artisans werkt zij sinds 2016 élke donderdag in haar atelier of op locatie aan het realiseren van 26 'Gespreksstof-kunstwerken' in 26 textieltechnieken.
Steekje voor steekje, week in week uit, groeien prachtige kunstwerken, boeiende gesprekken, levenslange vriendschappen en het gevoel ergens bij te horen.
In coronatijden is het gevoel van community extra belangrijk. De artisans werken door! Niet samen aan één tafel, maar ieder aan een eigen tafel... online in verbinding met elkaar.
Via Instagram en Facebook kan iedereen de projecten zien groeien.

> Lees meer over dit project

Gratis virushaakpatroon

Handwerken kan helpen om tot rust te komen, je gedachten te ordenen, verdriet of boosheid weg te werken of juist vrolijk te worden.
Voor mensen die hun emoties rondom het coronavirus kwijt willen in een toepasselijk haakwerk, stelt kunstenaar Joyce Overheul dit corona haakpatroon gratis beschikbaar. Ze heeft het patroon gemaakt om mensen extra te motiveren om binnen te blijven en om ze dan meteen wat om handen te geven. Zo kunnen ze hun eigen corona maken, als aandenken aan deze rare en moeilijke periode.

 

Social Distancing Fabric

The Social Distancing Fabric is een borduurproject geïnitieerd door ontwerper Karim Adduchi en The World Makers Foundation. Het is ontstaan ​​als een community borduurproject met migrantenvrouwen in Amsterdam. Vanwege corona moest het project moest worden opgeschort dus ontstond het idee van 'Social Distancing Fabric': een ​​gemeenschapsgevoel creëren door aan hetzelfde project werken, maar dan vanuit huis. Mede om te voorkomen dat de vrouwen geïsoleerd zouden raken.
Zodra het weer mag zullen stukken van het doek worden samengesteld; het sociale weefsel zal worden samengevoegd tot een geheel en het project zal vervolgens voltooid worden. Het plan is om het borduurwerk tentoon te stellen en alle deelnemers uit te nodigen om het na de sluiting te komen bekijken.

 

Samen breien we het voor elkaar

Dit project is ontstaan in de periode van het wildbreien. Deelnemers hebben toen bloemen gehaakt en gebreid die één groot bloemenveld vormden.
Deze tijd vraagt zo om verbinding dat initiatiefnemer Gea Korpel-Beskers het project nieuw leven heeft ingeblazen. Ze roept mensen op om bloemen van textiel voor haar te maken die zij zal samenvoegen tot één geheel. De enige voorwaarde is dat het materiaal dat je gaat gebruiken niet nieuw gekocht wordt. "Ik heb de eerste bloemen al mogen ontvangen en ik hoop er nog heel veel meer te mogen ontvangen, zodat ik er een mooi en uniek bloemenveld van kan maken dat symbool staat voor de verbinding tussen ons allemaal."
“Samen breien we het voor elkaar”  heeft een facebookpagina. Daar kun je de vorderingen van het project op de voet volgen.

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief