Vier redenen om deel te nemen aan de Textiel Plus Wedstrijd 2019

De winnaars van de eerste editie van de Textiel Plus Wedstrijd in 2018 zijn jurywinnaar Renee Toonen en publiekswinnaar An Packbiers. Hoe kijken zij terug op hun deelname? Waarom hebben ze meegedaan en wat heeft deelname aan de wedstrijd hen gebracht?

Tekst: Wouter de Vries

Het winnen van de wedstrijd heeft volgens jurywinnaar Renee Toonen voor veel aandacht gezorgd. "In binnen- en buitenland is er veel belangstelling voor wat ik maak en voor de technieken die ik gebruik", vertelt ze. "De online publicatie over mijn werk zorgde voor meer volgers op mijn Instagram-account @ikborduurenjij. Een terugkerende vraag was voornamelijk waar en wanneer mijn werk te zien is."

An Packbiers: "Niets in mij verwachtte een prijs te winnen"

Exposities

Renee kreeg bovendien twee nieuwe mogelijkheden tot exposeren. Tot en met 25 augustus 2019 zijn drie werken van haar hand te zien in Museum de Kantfabriek in Horst, tijdens de expositie “Technieken die stoffen bewerken en verwerken”. Volgend jaar exposeert Renee samen met oud-deelnemer Lieve Ver Poorten, kunstenaar An Lanckman en publiekswinnaar 2018 An Packbiers in het Belgische Bierbeek.

Verbouwereerd

"Niets in mij verwachtte een prijs te winnen", vertelt publiekswinnaar An Packbiers over haar ervaringen. "In de late namiddag kreeg ik van een van mijn docentes het bericht dat mijn portretje door het publiek als winnaar was aangewezen. Ik kan niet beschrijven hoe verbouwereerd, verrast en blij ik was door deze mededeling. Had iemand mij van te voren gezegd dat ik zou winnen, ik zou niet vermoed hebben dat het mij zo zou raken. Achteraf kwam ik tot de conclusie dat het geheel raakt aan het thema: naar buiten treden, delen, gezien en gewaardeerd te worden. Precies dat houdt mij gaande in het leven, geeft mij energie om te doen wat ik doe."

Vier redenen

Renee Toonen noemt ten slotte nog vier redenen om aan de wedstrijd deel te nemen: de inspiratie die het thema biedt, de kans om je werk te tonen aan een groot publiek, de waardering die je voor je werk ontvangt, en uiteraard het contact met andere deelnemers en textielkunstenaars.

Meld je aan voor de wedstrijd en laat je inspireren door het thema van dit jaar: "Met hart en ziel: geef kleur aan je passie".

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief