“Gezichten” thema TxP (Textiel Plus) 256

In korte tijd zijn we eraan gewend geraakt om veel "halve" gezichten te zien, natuurlijk vanwege de mondkapjes die gedragen worden. Daarom stellen we in deze TxP (Textiel Plus) het gezicht centraal. Dit nummer verschijnt op 29 mei 2021.

Tekst: Wouter de Vries

Barbara Polderman

In de coronaportretten van Barbara Polderman ontbreken vaak de ogen, evenals andere kenmerkende aspecten van een gezicht. We spreken haar over de voedingsbodem voor deze serie, die noodgedwongen aan de keukentafel ontstond.

 

Daniela Ktenas

Daniela Ktenas (zie cover) combineert in haar gezichten schilder- en naaitechnieken – waarbij met name het genaaide beeld een emotionele kwaliteit heeft die zij alleen via deze techniek kan bereiken.

Gevoelens

Als je het hebt over gezichten, dan heb je het ook over gevoelens die zichtbaar worden. Zo neemt Patricia Larocque voor haar borduurwerk haar eigen stemmingen als inspiratiebron. Gevoelens kunnen echter ook gemaskeerd worden, wat voor Elodie Blanchard en Carmen Schabracq aanleiding is voor zeer verschillende series maskers.

Fırat Neziroğlu

We openen deze TxP met werk van Fırat Neziroğlu, die met name wordt gegrepen door ogen. "Oog in oog is de weg naar de zuiverste communicatie", stelt hij. Lees online het artikel dat we schreven over zijn werk.

Thomas Renwart

Ondanks een roerig jaar is Thomas Renwart, als kunstenaar bekend onder de naam Les Monseigneurs, op stoom. Hij won onlangs twee prestigieuze Henri van de Velde Awards, bracht een boek uit en in drie weken tijd openden zes tentoonstellingen. Allemaal met nieuw werk, want iets van twee jaar geleden presenteren vindt hij niet passen bij de huidige tijd.

100.000 bomen

Vorig jaar spraken we met Sara Vrugt over haar project 100.000 bomen en een bos van draad. Vanwege de pandemie moest Sara haar plannen helaas wijzigen, maar nooit dacht ze eraan om het project uit te stellen. Nu, een jaar later, staat het bos van draad klaar in Museum Panorama Mesdag. Het overweldigt met een rijkdom aan kleuren en vormen.

Veel leesplezier!

Meer

Ana María Hernando maakt de ongekende mogelijkheden van tule zichtbaar
De veelzijdigheid van werken in textiel te zien in Museum de Kantfabriek
Eva Fàbregas toverde een industriële hal om tot een surrealistisch landschap met amorfe sculpturen
Esther Bornemisza - “Approaches” Modern Fiber Art
0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief