"Natuur" thema TxP (Textiel Plus) 247

Zaterdag 23 februari 2019 verschijnt TxP (Textiel Plus) 247 met "Natuur" als thema. De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars. Er zijn zoveel verschillende manieren waarop de natuur zich laat verbeelden.

Tekst: Wouter de Vries

Marijke van Oostrum struint regelmatig door het Amsterdamse Bos om vervolgens het atelier in te duiken en er ‘genaaide bosschetsen’ te maken. De boomstronken op openingsfoto in het magazine zijn van Tamara Kostianovsky, een eerbetoon aan haar onlangs overleden vader dat ze van zijn oude kleren heeft gemaakt. En Cristiane Mohallem brengt de natuur tot leven met, bijna letterlijk, een ‘woud van steekjes’.

Minder lieflijk

De natuur heeft uiteraard ook minder lieflijke kanten. Alexandra Knie laat zich voor haar borduurwerk inspireren door… het zikavirus. En Miep van Riessen maakte een monument voor de slachtoffers van de Watersnoodramp in 1953 – we spraken haar dochter over het verhaal achter De Verdronkenen. De natuur kun je ten slotte ook als materiaal gebruiken om werk te maken – Maria Boto Ordonez toont hoe je stapsgewijs zelf met algen prints op textiel kunt maken.

10 jaar Museum de Kantfabriek

Tineke Geurts, commissiehoofd wisselexposities, spreken we over het tienjarige bestaan van Museum de Kantfabriek en hoe dit in 2019 gevierd wordt; met maar liefst drie exposities. De eerste expositie uit de reeks - "Technieken waardoor stoffen ontstaan" - is nu te zien tot en met 5 mei 2019.

Klaas Rommelaere

Daarnaast vind je in dit nummer een fijn interview met de jonge Belgische textielkunstenaar Klaas Rommelaere, die voor zijn werk onder andere inspiratie put uit tv-series. En hij werkt graag met senioren samen: "Ze zijn zich niet bewust van wat hip is, of 'Instagram-waardig'."

En verder...

... vind je in dit nummer de vertrouwde rubrieken: Tips met betrekking tot creativiteit van Marjolein van der Stoep, Blikvangers, de column van Chris Reinewald, Exposities, twee Highlights en Boeken. We wensen je veel plezier en inspiratie toe!

Meer

Natalia Martinez combineert vakmanschap met kunst in creatieve vrijheid
De compacte gehaakte creaties van Luisa de Santi
Julia Couzens
Yarn Connection bij High Five Art Galerie
0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief