Het Textiel Plus Festival gaat online!

Organisatoren Anouk Zoer en Rob Terwisse hebben de knoop doorgehakt: het Textiel Plus Festival in de Brabanthallen in Den Bosch gaat niet door. Uit onderzoek is gebleken dat er vanwege het coronavirus te weinig belangstelling is om het festival in fysieke vorm te bezoeken. Daarom gaat het Textiel Plus Festival dit jaar online! Voor de Textiel Plus Wedstrijd wordt momenteel gezocht naar een alternatieve locatie voor de expositie en de jurering van de inzendingen.

Tekst: Wouter de Vries

Wat was de aanleiding voor het besluit om het festival te annuleren?

Anouk Zoer: "Begin september hebben we aan tienduizend (oud)bezoekers in een online enquête gevraagd wie er van plan is om het festival dit jaar te bezoeken. Het zijn immers bijzondere tijden, met het coronavirus dat nog steeds rondwaart. Ondanks de mogelijkheden die we hebben gekregen om het evenement coronaproof te organiseren, bleek dat het merendeel niet van plan is om te komen."

"Als er niet genoeg publiek komt, schieten wij ons doel voorbij en doen wij onze deelnemers tekort. Bij onvoldoende draagvlak en vertrouwen moet je wel annuleren, anders komt het voortbestaan van het festival onder druk te staan."

Het goede nieuws: het Textiel Plus Festival gaat online!

"Dat klopt, het annuleren van het festival brengt naast een hoop emoties, ook kosten met zich mee en dan kun je een paar dingen doen. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten of je bedenkt een oplossing, waar iedereen iets aan heeft. Wij zijn meteen op zoek gegaan naar een manier om toch de verbinding te kunnen leggen tussen publiek en deelnemers. Met een online event kan dat."

"Op de nieuwe website worden alle winkels, ateliers en kunstenaars overzichtelijk gepresenteerd, met links naar hun webshops. Zo kan ons publiek dag én nacht inkopen doen, zonder ergens naartoe te hoeven gaan. Daarnaast stellen we een kwalitatief hoogstaand programma samen, dat bol staat van (instructie)video’s, interviews, lezingen, workshops, demonstraties en livestreams. Alle informatie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt op onze oude vertrouwde festivalwebsite."

Wanneer gaat het online festival van start?

"Je kunt het Textiel Plus Festival Online bezoeken van 12 tot en met 14 november 2020, 24 uur per dag. Dagelijks tussen 10 en 17 uur kun je alle livestreams volgen en live chatten met de deelnemers. Om toegang te krijgen tot de site, koop je vooraf een ticket. De ticketverkoop start vanaf 1 november online. Wij adviseren iedereen om vóór 12 november een ticket te kopen, zodat wij ondersteuning kunnen bieden, mocht dat nodig zijn. Een ticket kost € 5,00 per persoon."

Hoe gaat het verder met de Textiel Plus Wedstrijd?

"Samen met TxP (Textiel Plus) zoeken we naar een mogelijkheid om de inzendingen voor de Textiel Plus Wedstrijd te exposeren op een alternatieve locatie, zodat er een winnaar aangewezen kan worden en het publiek de inzendingen kan bekijken. Lukt dat niet, dan schuiven we de wedstrijd door naar volgend jaar. Als we hiertoe moeten besluiten, dan storten we alle gedane betalingen terug, maar we hopen natuurlijk een geschikte locatie te vinden. We houden alle inzenders op de hoogte van de ontwikkelingen."

> Naar Textiel Plus Festival Online

Meer

Natalia Martinez combineert vakmanschap met kunst in creatieve vrijheid
De compacte gehaakte creaties van Luisa de Santi
Julia Couzens
Yarn Connection bij High Five Art Galerie
0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief