Je komt ogen tekort bij “Do Ho Suh” in Museum Voorlinden

Behalve met weer een schitterende opstelling van stukken uit de vaste collectie, getiteld “Less is More”, verrast Museum Voorlinden in Wassenaar altijd met een fijne expositie van hedendaagse kunst. Maar deze keer is echt wel heel bijzonder: werken van de Koreaanse textielkunstenaar Do Ho Suh. Textielkunst op zijn best!

Tekst: Herma Meere

Er is divers werk te zien; een rek met replica’s van de uniformen uit de eerste 39 jaar van het leven van Do Ho Suh, van klein naar groot. Er zijn aquarellen en prachtige werken van draden die op een heel speciale manier op het katoenpapier worden gehecht en nog veel meer.

“Bezoekers die door de ganger en kamers lopen, worden onderdeel van het werk”

Kamers en gangen

Maar het meest bewonderd door de bezoekers is een stelsel van kamers en gangen op ware grootte, dat verwijst naar de verschillende adressen waar Do Ho heeft gewoond. Het bestaat uit een roestvrijstalen frame dat deuren en muren suggereert en bespannen is met een kleurige gazen stoffen van polyester. Soms zijn er ruimtelijke details aangebracht zoals een deurklink, lamp of lichtknop, of een geborduurd bord voor de lift. Je komt ogen te kort.

Schitterende trap

Het is ook bijzonder dat de mensen die erdoorheen lopen, voor of achter het gaas, onderdeel worden van het werk. Het meest bewonderd wordt een immens rood werk met een schitterende trap waar we niet op kunnen.

Film

In het auditorium is een film te zien van Marjoleine Boonstra getiteld: Home Away From Home. Geweldig om daarin de kunstenaar te zien en te horen vertellen over de achtergronden van zijn werk. Deze film is ook te zien op de website van AvroTros. In het museum is een brochure verkrijgbaar met uitleg over de werken. Deze tentoonstelling is een absolute aanrader voor een ieder die geïnteresseerd is in textielkunst!

“Do Ho Suh”” is tot en met 29 september 2019 te zien in Museum Voorlinden.

Hoofdbeeld: Do Ho Suh (foto: Herma Meere)

> Naar de website van Museum Voorlinden

Meer

Yarn Connection bij High Five Art Galerie
Meta Heemskerk ‘Collithografie’
De Theatrale werken van Aurélien Finance zijn troosters
De veelkleurige verticale kleurverlopen van Ulrike Martha Zimmerman
0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief