Meilon van Abs en Katri Sten over Meaningful Crafts

In maart 2019 namen Katri Sten en Meilon van Abs van De Witte Engel webwinkel meervilt! over, in februari 2020 lanceerden ze een nieuwe website en naam: Meaningful Crafts. Op deze website wordt het specialistische meervilt!-assortiment voortgezet, aangevuld met producten van De Witte Engel en meer.

Tekst: Wouter de Vries

Overname

Twee jaar geleden namen Katri en Meilon De Witte Engel over van Meilons ouders, die het bedrijf in 1990 oprichtten en in 2017 met pensioen gingen. "Ik ben eigenlijk in dat bedrijf opgegroeid", vertelt Meilon. Sinds 2011 is hij vennoot, en zijn Finse vriendin Katri sinds 2017.

Katri: "Wat mij vooral enthousiast maakt, is dat je mensen jouw product ziet gebruiken."

Anoniem mailtje

Toen zij samen het besluit hadden genomen om de groothandel over te nemen, kregen zij al snel een anoniem mailtje of ze interesse hadden in overname van een webwinkel in handwerkmaterialen. "Dat kon alleen maar meervilt! zijn", vertelt Meilon. "Ik heb gereageerd en ben bij Luc Last en Maria van der Veen gaan kijken. Toen is het snel gegaan. Er was een klik en binnen een jaar is meervilt! op Texel terechtgekomen."

Filosofie en IT

Meilon heeft bestuurskunde en bedrijfskunde gestudeerd, en is tussen alle werkzaamheden door momenteel bezig met een studie filosofie. Katri heeft een achtergrond in de IT en werd vier jaar geleden voor drie maanden uitgezonden naar Amsterdam. Daar leerde ze Meilon kennen en ze besloot te blijven. De IT-wereld is heel anders dan de creatieve wereld, zo ervaart Katri: "De schaal is anders, de mensen zijn anders. Wat mij vooral enthousiast maakt, is dat je mensen jouw product ziet gebruiken. Je krijgt heel directe feedback, dat gaat echt anders in de IT."

Workshops

Terwijl De Witte Engel als groothandel internationale bedrijven als klant heeft, heeft meervilt! vooral consumenten in de Benelux als klant. "Met consumenten zijn we bij De Witte Engel niet bekend", aldus Meilon. "Dat is ook het leuke van een overname; het levert zoveel leermomenten op." Katri en Meilon gaan veel aandacht schenken aan het contact met consumenten. Bijvoorbeeld door het aanbieden van workshops. "Hierin is meervilt! traditioneel heel sterk, de workshops willen we zeker voortzetten." Die bieden voor mensen meteen een aanleiding om een weekend op Texel te blijven en bijvoorbeeld het strand te bezoeken – het eiland is voor velen toch iets verder weg dan Haarlem, waar meervilt! gevestigd was.

Assortiment en website

En nu hebben Katri en Meilon een nieuwe website gelanceerd waarop zij zowel het basisassortiment van De Witte Engel als de meer specialistische producten van meervilt! aanbieden. Overigens onder beide merknamen; de naam meervilt! blijft dus bestaan. Wel zo vertrouwd.

> Naar de website van Meaningful Crafts

Meer

Yarn Connection bij High Five Art Galerie
Meta Heemskerk ‘Collithografie’
De Theatrale werken van Aurélien Finance zijn troosters
De veelkleurige verticale kleurverlopen van Ulrike Martha Zimmerman
0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief