“Textiel Biënnale Rijswijk” thema TxP (Textiel Plus) 248

TxP (Textiel Plus) 248 staat in het teken van de Textiel Biënnale Rijswijk 2019. Wij lichten in dit nummer onder meer enkele kunstenaars uit wier werk een bezoekje aan deze tentoonstelling zeker de moeite waard maakt. TxP 248 verschijnt op donderdag 23 mei 2019.

Tekst: Wouter de Vries

De grensgebieden tussen stad en land, de zogenoemde rafelranden, zijn een bron van inspiratie voor Lawrence James Bailey, getuige zijn werk No Man’s Land. Voor dit nummer bezochten en fotografeerden we zijn Amsterdamse atelier. Lawrence is bovendien een van de 23 kunstenaars van wie werk te zien is tijdens de Rijswijk Textiel Biennale, van 18 juni tot en met 6 oktober 2019 in Museum Rijswijk.

Textielkunstenaars

Andere kunstenaars die in Museum Rijswijk en in dit nummer aan bod komen zijn Noora Schroderus, Max Colby, Mirjam Kruisselbrink, Mark Newport, Paula do Prado, Kata Unger en Kayla Mattes. Over enkele andere kunstenaars die er exposeren hebben wij in het magazine of op onze website eerder geschreven: Ana Barboza Gubo, Nigel Cheney, Josefina Concha, Kristine Fornes, Lia de Jonghe en David B. Smith.

Tanya Rumpff

Voor het hoofdinterview spraken we met Tanya Rumpff, verzamelaar, voormalig galeriehouder en tegenwoordig conservator moderne en hedendaagse keramiek in Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Zij schonk het werk dat zij verzamelde van Alighiero Boetti aan het Gemeentemuseum Den Haag. Tanya vertelt over haar passie voor deze Italiaanse kunstenaar en zijn geborduurde “wandtapijten”.

Michael Brennand-Wood

De objecten van Michael Brennand-Wood zijn een lust voor het oog. Menig textielliefhebber zal zich vergapen aan zijn uiterst gestructureerde chaos van textielapplicaties, kantklosjes, knopen en buisjes. Kenmerkt zijn eerder werk zich door een explosie van kleuren, zijn meest recente serie is ingetogener van aard. En wie goed kijkt, ontwaart naast zijn persoonlijke verhaal, zijn verbintenis met de wereld waarin het nieuws hem niet onberoerd laat.

Textiel Plus Wedstrijd

En: doe mee aan de tweede editie van de Textiel Plus Wedstrijd! Het thema is deze keer “Met hart en ziel: geef kleur aan je passie”. Laat je inspireren en meld je aan!

En verder…

... vind je in dit nummer de vertrouwde rubrieken: Tips met betrekking tot creativiteit van Marjolein van der Stoep, Blikvangers, de column van Chris Reinewald, Exposities, een Highlight en Boeken. We wensen je veel plezier en inspiratie toe!

 

Meer

Yarn Connection bij High Five Art Galerie
Meta Heemskerk ‘Collithografie’
De Theatrale werken van Aurélien Finance zijn troosters
De veelkleurige verticale kleurverlopen van Ulrike Martha Zimmerman
0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief