Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

Heart, Federica Castrico (Italy)

"This work is part of a series, inspired by ex-votos, that is called anatomical fragments. This series, on which I continue to work on, I feel that is a contemporary one, considering the difficult situation. Translating fragments of yourself, as in this case a big heart full of color, is a wish for a new life to start again, more beautiful than ever."

Anti-virus, Ann Graus

"Ik werk al lang met textiel. Een tweetal jaar geleden ben ik begonnen aan een reeks organische werken. Ik ben bezorgd en bedroefd dat de mens, die toch deel uitmaakt van de natuur, diezelfde natuur zo uitbuit en vernietigt. Ik hoop dat de huidige coronapandemie tenminste een bewustwording teweegbrengt en hopelijk meer respect. Ik heb een anti-virus gecreëerd waarmee ik hoop de wereld te kunnen 'herstellen'."

Corona Street, Lieve Ver Poorten

“'Blijf in uw kot' zei de Vlaamse minister van Volksgezondheid en dat doen we dus sindsdien, in stilte, verbondenheid maar vaak ook in eenzaamheid. Daarom maak ik deze Corona Street, allemaal gesloten huisjes, maar wel gemaakt met materialen die warmte en luxe uitstralen. De warmte om voor elkaar te zorgen en de luxe dat wij hier geboren zijn met alle voorzieningen om relatief goed uit deze nare tijd te geraken. Met dank aan de schenker van de mooie stalenboeken."

We bouwen een muur, Hester Schaap

“15 maart 2020, de eerste persconferentie van de minister-president Mark Rutte: ‘(…) Hoe groter de groep die immuun is, hoe kleiner de kans voor het virus om over te springen op kwetsbare ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. Met groepsimmuniteit bouw je als het ware een beschermende muur om hen heen. Dat is het principe. (…)’”

Cityscape Tapestry TexLab 2, Ilse Versluijs

"In 2019 maakte ik enkele wandkleden bij het TextielLab in Tilburg. Het zijn stadslandschappen waarin ik in zoem op de ramen van de gebouwen en huizen van een grote stad. Achter al die ramen leven en werken mensen in hun eigen ruimtes. Hun eigen wereldjes, naast en langs elkaar heen. Soms laten de ramen je naar binnen, maar vaker spiegelen ze enkel de andere gebouwen en andere ramen. Door de corona-isolatie is er een nieuwe betekenislaag aan het werk toegevoegd."

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief