Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

Kroontje, Dorothee Hopma

“Ik doe de masteropleiding van de Dutch Felt Academy. Mijn bijdrage voor de onlinetentoonstelling is een klein kroontje als symbool voor het virus dat ons allen zo bezighoudt en zoveel effect heeft op ieders leven. Je ziet vele uitingen hiervan in de media, visueel kleurig weergegeven, maar het is tegelijk zo dodelijk onzichtbaar. Hopelijk komt na deze periode het openbare leven weer in alle kleurigheid naar voren.”

Oorlogsgebied, Lin Vermeulen

"Zoals we elke dag merken slaat het coronavirus wild om zich heen en zoals in oorlogsgebied dreigt er altijd gevaar. Het gevaar is niet zichtbaar waardoor het des te beangstigender wordt voor ons. De mogelijkheid bestaat altijd om getroffen te worden en ook gezonde mensen worden geveld. Het kleine meisje op het werk verliest haar vader door de ziekte, zij houdt de foto van haar vader boven haar hoofd. De bergen staan symbool voor de barre tijd die we tegemoet treden, de soldaat staat symbool voor het gevecht dat ieder voor zich moet leveren."

Unheimisch, Elfriede Grooten

“Unheimisch is het gevoel wat bij mij op dit moment overheerst. Dit gevoel wil ik weergeven in de quilt, bestaand uit een zelfgeverfde lap met diverse toevoegingen. Het begin is gemaakt met het bizarre thema van het coronavirus!"

Virus and protection, Jeanny Kerckhoffs

"Deze tijd roept vele vragen op. Onder andere, hoe om te gaan met bescherming, van binnen en van buiten. Moet ik bang zijn voor de dood, de toekomst of blijf ik dicht bij mijzelf; vertrouwen."

RISE and SHINE, Cristiana Fasano

"In February I started to create the new handmade embroidery works, experimenting on the tulle, about the relationship between the human being and the nature, a theme always present in my artworks. RISE and SHINE was the third work, made during the first week of the lockdown here, in Italy. Only when I finished, I realized the strictly connection to the period I was experiencing, it was an invitation for not let go and the title was born spontaneously. After I decided to add a second title: In the dark, we can be the LIGHT."

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief