Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

Iedereen in z'n eigen bubble, Marian van Gulik

“In deze tijd van het coronavirus zijn we met z'n allen verplicht om onszelf en de medemens te beschermen door zoveel mogelijk thuis te blijven, in onze eigen bubble. De natuur trekt zich daar niets van aan en de vogels zingen hun hoogste lied.”

What after Corona?, Inge Arden

“Met de uitbraak van het coronavirus werd ik ineens overvallen met honderden vragen. Vragen als: 'Wat met de kinderen? Wat met de eenzamen? Wat met de toekomst? Wat met de vluchtelingen? Wat met... ?' Ik heb al deze vragen opgeschreven en vanhieruit een eigen handschrift gecreëerd. De onleesbaarheid van het schrift geeft de onzekerheid over de toekomst weer. Het kleed de geborgenheid waar we nu allemaal zo naar verlangen.”

Intelligente Lockdown, Liesbee Colombijn

"Na de uitbraak van het coronavirus gingen achtereenvolgens de deuren in vele landen compleet op slot. 'Wat gebeurt er achter die deuren?' vroeg ik me af. 'Is er saamhorigheid, harmonie, eensgezindheid, verdriet, strijd of geweld?' In Nederland kondigde de minister-president een intelligente lockdown af. Hierbij werd gekozen voor een eigen verantwoordelijkheid van de bevolking. Dat wilde ik uitbeelden in mijn werk. Enige tijd geleden zag ik een prachtig schilderij van een deur van Jan Beutener in Museum MORE te Gorssel. Dat schilderij en alles rond corona was mijn inspiratiebron toen ik dit kunstwerk maakte."

Hof van Eden, Mirjam Stax

"Wij mensen bewegen ons al veel te lang als olifanten in een porseleinkast over deze aardbol. Mensen gedragen zich in veel gevallen als beesten! Respectloos naar dieren en onze natuurlijke omgeving. We vernielen onze ecosystemen door zucht naar welvaart en dat alleen nog voor slechts een zeer selecte groep. De hoogmoed van de mens en zijn val! Tegelijkertijd getuigt mijn werk van evenwicht, rust en kalmte. Vallen hoef niet per se het einde te betekenen."

Lock Down, Antoinette Koelewijn

"Een wandeling tijdens de coronacrisis krijgt ineens zoveel meerwaarde. Je gaat de kleine dingen die je blij maken in het leven meer waarderen. Tijdens deze wandeling in een natuurgebied op 28 maart 2020 heb ik foto’s gemaakt van alledaagse dingen die op de route voorkwamen. Deze foto’s zijn omgezet naar kleine textiele werkjes die samen de hele route weergeven. Deze periode zal nog lang in ons geheugen blijven en zodoende zal dit textiele werk nog een tastbare herinnering blijven aan deze bijzondere tijd."

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief