Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

Wezentjes van de straat, Aaltsje van der Mei

"In deze tijd zitten we veel binnen en maken af en toe een wandeling. Je ziet elke dag dezelfde omgeving en dat is misschien een beetje saai of toch niet? Als je goed om je heen kijkt, zie je overal vlekken van afval. De meeste mensen vinden dat vies en menen dat het niet zo hoort. Voor mij is het een bron van inspiratie. Het zijn wezentjes en vormen waar ik blij van word. Vanuit mijn verzameling aan vlekken maak ik patronen die ik verwerk in onder andere dit wandkleed."

Junk Mail Weavings, Anne M Bray

"Since January 2019, I have been creating small scale paper weavings out of reject prints from my day job. When the stay-at-home mandate for Los Angeles began mid-March, I started using ephemera from around the house. Junk mail has been particularly appealing.
Each weaving is 4.5 x 3.5”/ 12 x 9 cm."

Zonder titel, Ans Vermeij

"De groene vierkantjes op dit quiltje vormen het coronavirus; ze gaan alle kanten op. Bij de donkere kleuren ziet het er somber uit, maar gaat het virus naar de fleurige kleuren dan wordt het allemaal positiever en is er op hoop op genezing.
Ik werk ook met keramiek; de twee dames op het bankje heb ik op de geadviseerde afstand van 1½ meter gezet. Zij zitten startklaar met hun tassen om weer te kunnen gaan winkelen. Zo bij elkaar symboliseert dit voor mij de zware en moeilijke tijd van nu."

Masker van hoop, Assunta Covatti

"Dit borduurwerk is voor alle zorgverleners. Ondanks de gedwongen afstand in deze coronatijd tussen familie en vrienden met zorgen, verdriet, eenzaamheid, angst en veel vragen koesteren we hoop. We zien rondom ons dat hoe meer we afstand moeten houden, hoe meer de mensen naar elkaar groeien; deze situatie doet iets met ons. Zorgverleners geven het beste van zichzelf en stijgen boven alles uit. Met hoop dat ze dit volhouden."

Zonder titel, Boukje Janssen

"Gedurende het verplichte binnenblijven heb ik de doelloze en verveelde uren besteed aan een punnik op acht spijkers. Die is nu ongeveer vijfentwintig meter lang. Morgen ga ik toch naar buiten, op zoek naar een volgende bol zwarte wol. 'Het' is nog niet voorbij dus de punnik is nog niet klaar."

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief