Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

Corona, Frédérique Rennuit

"Corona - 'de kroon' in het Spaans
despotisch regeert het over ons doen en laten
en zaait de dood in het rond

dit werk ontstond op een rontgenfoto van mijn vaders long.
als een onafgewerkt spinnenweb,
als het grondplan van een summier contact in de supermarkt,
symboliseren de gouddraden onze frele sociale verbindingen."

Gouden cirkel, Herma Lambers

"In coronatijd gaan we onze eigen weg met ontmoetingen op afstand. Onze weg kronkelt langs de verschillende plaatsen, waarbij we in onze eigen gouden cirkel blijven; vrijheid gebonden door gezondheidsregels.
Viltwerk in bruingrijze wol met daarop een gedroogde wortelstok , vastgezet met borduursteekjes, houten kralen en cirkels van gouddraad."

 

Ode aan de vis, Inge Dezutter

"Laat ons de vissen vis zijn,
Laat ons de kinderen kind zijn,
Laat ons de natuur laten herbronnen,
Laat ons respect tonen voor het leven."

 

Mij zorgeloos voelen, Jacqueline Rutten

"Mij Zorgeloos voelen, daar verlang ik naar in deze tijd. Om dat te oefenen borduurde ik het woord op een oud versleten kleedje, want als je zorgeloos bent hoeft het niet perfect. Het woord is niet helemaal af, maar het werk is klaar. Soms lukt het om me zorgeloos te voelen en soms moet ik het weer heel bewust proberen te worden."

Woolflowers, Marieke Smink

"Schimmels, virussen, ze hebben de meest prachtige vormen als je ze goed bekijkt. De vormen spreken tot de verbeelding, maar ze hebben tegelijkertijd iets donkers. Tijdens de crisis kwam ik verplicht thuis te zitten. Om mij af te sluiten voor alle ellende heb ik mij toen op mijn beeldende werk gestort. Het is een serie geworden van grote wandobjecten in vilt. Ik zie veel overeenkomsten met de vormen van virussen en de vormen in dit werk. Het staat voor de schoonheid van het imperfecte en tegelijkertijd voor het grillige uit de natuur. De natuur die we allemaal meer zijn gaan herwaarderen in deze tijd. Ik hoop dat met deze crisis ook nog meer het besef komt dat we zuinig moeten zijn op onze natuur. Dat we vasthouden dat we soms iets moeten opgeven om dingen beter te krijgen voor onze planeet."

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief