Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

Antidote, Marijke van Welzen

"De Coronatijd heeft mij vooral onrustig gemaakt. Onbestemde gevoelens overheersten. Juist nu met zoveel vrije tijd vond ik het moeilijk om me te concentreren en zinnige dingen te doen.
Nu toch de boel aangepakt en een jasje gemaakt: Antidote. Als een soort tegengif . Met mijn favoriete techniek: textielcollage. Ik heb allerlei kleurige stofjes en een paar kant-en-klare applicaties gebruikt uit mijn uitgebreide verzameling."

Horripilatie, MCP Stappers

"Als ik nu zo kijk, gruwel ik en krijg ik kippenvel van deze stekelharige lap.
Dit vierkant vel is 83 X 83 cm en is eind vorige eeuw ontstaan tijdens een persoonlijke crisisperiode. Hiermee probeerde ik grip te krijgen. Elk rood bezemhaartje heb ik haartje voor haartje bepaald en geplaatst en met silliconen gefixeerd. Deze onregelmatige regelmatigheid is levendig als wel het is wat het is. COVID 19 geeft 'horripilatie'."

Zonder titel, Nelleke Wentzel

"De wereld is steeds in beweging, het is niet te overzien wat er komt. Eén ding is zeker! Nieuw leven ontstaat, maar weet niet wat er te wachten staat. Laten we met z’n allen ons best doen “het goede te doen”. DIt werk is gemaakt van tyvek, wol en een oud borduurwerk van dertig jaar geleden."

Vaandel Anti-Corona, Reinharda Drijfhamer

"Collage en verf op twee meter schilderslinnen.
Anti-Corona daar waar het leven goed en zoet is.
Vioolmuziek, bloemetjes, vogeltjes, vlindertjes... onbezorgd."

Rika Verlinden

"Als studente aan de academie van Brugge (België); richting mode-ontwerp en textiele kunst, maakte ik enige tijd geleden een reusachtige kraag met bijpassende jurk. Toen ik die ontwierp was er nog geen sprake van corona. Nu bemerk ik dat het symbolisch is voor deze tijd waarin we afstand moeten houden van mekaar. Als je deze kraag aandoet, is je gezicht ver verwijderd van andere personen die je ontmoet."

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief