Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

A Day Without Laughter, Carla Schulkes

"Ik heb gehoor gegeven aan een oproep van TextielMuseum Tilburg: in tijden van corona een mooie geborduurde kaart versturen. Knippen, plakken, borduren van of op een foto of afbeelding. Deze kaart geeft aan hoe belangrijk vriendschap is."

Touch me, Ellis Schoonhoven

"Met de titel van dit werk reageer ik op het fenomeen huidhonger. Dit woord bestond al voor de coronapandemie, maar krijgt nu een diepere betekenis. Huidhonger is het verlangen naar contact door een gebrek aan aanraking. Je huid is je grootste orgaan en het gemis van contact met de huid is heel voelbaar. Ik voed mijzelf met tactiliteit, zachte materialen. 'Touch me' gaat over jezelf aanraken, beroeren, betasten."

Veerkracht, Fennie Bouwsema

"Helemaal geboeid door de decoratieve vormen en verbindingen van de spiralen van een oud matras... Het bleek een hele toer om deze 'veren' van elkaar los te snijden en een eigen plekje te geven. Sommige zijn wat wiebelig op zoek naar balans, maar met even wat geduld, blijken ze prima hun 'draai' te vinden en weer op eigen 'benen' te kunnen staan.... Ze zijn omwikkeld en spreken voor mij van herstel van veerkracht."

Troostvogeltje, Giny Jans

"Ik stuur tijdens deze corona-periode 'troostvogeltjes' naar familie, vrienden en mensen van wie ik hoor dat ze wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. Een troostvogeltje is een onderdeel van een oud gebruik in Kenia en Tanzania. Ze worden gezien als een troost- en geluksbrenger. Wanneer iemand in de put zit en steun kan gebruiken, geven familieleden en vrienden een vogeltje cadeau. Een simpel gebaar om mensen even op te vrolijken. Drs. P. heeft er een gedicht over geschreven en Herman van Veen heeft dit muzikaal omlijst: ‘De troostvogel komt met een lied, en als hij voor je heeft gezongen, vliegt hij weg met jouw verdriet’. Mijn troostvogels zijn tot 1 augustus 2020 bij HAWAR in Oldeberkoop."

Masker in coronatijd, Hil van Neer

"Dit 'Masker in coronatijd' is gemaakt van handtuftwerk op een vliegenhor."

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief