Textielkunst in tijden van corona [online expo]

Halssieraad, Irma de Jong

"Als je in het ziekenhuis ligt dan zijn ziekenhuisslangen van levensbelang zijn. Ze vervoeren zuurstof, bloed, medicijnen, water etc. Dit halssieraad bestaat uit die ziekenhuisslangen. De verschillende kleuren die door de slangen lopen geven de verschillende materialen aan. De verschillende slangetjes met hun inhoud komen samen in de basis; het menselijk lichaam."

Kunstkapje, Irma Frijlink

"Vanaf de eerste week van de intelligente lockdown maak ik een kunstkapje als herinnering aan deze tijd. Het is mijn verhaal tijdens deze periode. Ik gebruik de werkelijke vorm van een mondkapje om zo deze tijd met zijn anderhalve-meter-cultuur weer te geven.
Nu het gebruik van mondkapjes verplicht wordt in het openbaar vervoer heeft de tijd mij al ingehaald. Wie weet wat er nog allemaal komen gaat? Het is een onzekere tijd waarin ik me als kunstenaar richt op de veranderingen in de maatschappij."

Schaduw-kant, Laurence Christiaens

"Een detail uit een groter werk, geklost met ijzerdraad. In, voor ons, normale tijden, beheerst de realiteit de schaduwkant. In deze tijden krijgt de schaduwkant een nooit gezien vermogen
de ganse wereld te beheersen. Je kan er niet meer naast kijken. Schaduw-kant is aanwezig
en daar hebben we aandacht voor..."

 

Zonder titel, Véro Federica Rigole

"Begin corona heeft alles eventjes in een "freeze" toestand gelegen, ook door het overlijden van mijn soulmate vriendin. Ik heb me vrij direct gericht op een oproep #kunstinafzondering, om me als kunstenaar te verbinden met een centrum voor geestelijke gezondheidszorg en zo een concept uit te denken, zodat ook deze mensen niet aan hun lot worden overgelaten. Deze creatie is een verlengde op dit project, waarbij ik gedurende vier weken in april een vlaggetje opstuurde, om samen later tot de assemblage te komen en zo vlagslingers te kunnen maken, die staan voor hoop, compassie, liefde en vergeving, zoals de Tibetaanse vlagslingers. Deze worden allen gecreërd uit gerecycleerd textiel, of andere gerelateerde ontstane textielvormen."

 

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief