Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

It’s only one word different, Nicole van den Kroonenberg

"In het begin van de “lockdown”, inmiddels al twee maanden geleden was ik angstig en heel onrustig. Thuisblijven is niet mijn ding… totdat ik een pakkende zin op sociale media tegen kwam. Dat veranderde mijn hele perspectief. It’s only one word different: You are not stuck at home, you are safe at home. De plek waar ik woon (met uitzicht op steeds wisselende luchten, zonsopgangen en woest of juist stil water) inspireerde me, om huisjes (met foto’s van het uitzicht) te naaien en de tekst, als een reminder, erop te borduren. Dat ene woord verschil, heeft veel veel invloed op mij gehad."

Bloedverwanten, Annelies de Graaf

"Tijdens het grasduinen in mijn bewaarde experimenten (mijn schatten!) kwam ik een tyvekproefje tegen. De vorm is organisch maar deze vorm kan ik nu niet meer blanco bekijken; ineens zie ik het in deze coronatijd als een mondkap . Twee lagen beschilderde dunne tyvek met ertussenin verstevigd jutetouw heb ik bewerkt met behulp van een strijkbout en heatgun tot stevige sandwich. Uiteindelijk heeft dit experiment geleid tot mijn werk 'bloedverwanten'."

Verscheurd en verbonden, Gerlina Pols

"Ik heb dit werk gemaakt van repen gescheurd katoen, geverfd met acrylverf, daarna door
elkaar gevlochten en bewerkt met stiksels en foto's uit tijdschriften. De titel is 'Verscheurd en verbonden', want in deze tijd van afstand houden. teruggeworpen zijn op jezelf, ervaar ik afstand. Dat doet pijn, maar toch ervaar ik ook veel verbondenheid tussen mensen, ook door mijn werk in de zorg. Ik geniet van het werk van anderen en hoop hiermee ook anderen te verrassen.'

Corona-boom, Maria van den Hondel

"Toen de Corona-tijd begon en wij allen thuis moesten blijven, ging ik aan het opruimen. Ik vond een mand vol garens als één grote klittenbos. Zonde om weg te gooien. Toen besloot ik om elke Corona-dag een breiwerkje te gaan maken. Daarbij probeerde ik alle patroontjes uit die ik in mijn jonge jaren eens geleerd had. Zo ontstond deze 'Corona-boom'. Ik ga ermee door tot deze Pandemie is uitgewoed."

Impact, Marjan Smeers

"Aan het begin van de coronacrisis maakte ik dit werk, 'Impact'. De onzichtbare bedreiging had een enorme impact op ons leven. Gefascineerd door de vorm maakte ik het sars-cov2-virus in vilt. Nu hangt het werk boven mijn werktafel, als het zwaard van Damocles, boven mijn hoofd."

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief