Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

In between times, Mia Dijkstra

"We bevinden ons in een leegte waarin corona prominent aanwezig is. Er is een tijd vóór en ná corona... Maar nu even niets... Pas op de plaats."

Lichen, Miranda Vissers

"Begin maart kwam ik in het weekend terug van een kort verblijf in Fins Lapland. Op woensdag was de wereld ineens anders. Al langer had ik het idee om met textiel een serie werk te maken geïnspireerd op 'Lichen' (korstmossen), om deze dit najaar in Lapland tijdens mijn artist-in-residence periode te exposeren. Het verplichte binnenblijven bood de gelegenheid om in mijn voorraad tweedehands textiel te gaan zoeken. Er zijn twaalf doeken van oude gehaakte tafelkleedjes ontstaan. Ze roepen herinneringen op aan uren handwerken, rust en natuur. Ik hoop dat reizen dit najaar weer mogelijk is."

Loneliness, Aleksandra Gisges-Dalecka

"Ik stuur mijn vlasvezelwerk met als titel: 'Eenzaamheid'. Ik ben een kunstenaar uit Polen die werkt met unieke stoffen. De tijd van het coronavirus versterkt het gevoel van eenzaamheid enorm."

Mien Ruysch, Saskia Verduyn

"Hierbij stuur ik een foto van tuinarchitecte Mien Ruysch in haar tuin. Zij heeft vele mensen geïnspireerd. De natuur geeft altijd kracht om door te gaan ondanks alles wat er om je heen gebeurt."

(Ab)normaal, Toos van Alderwegen

"In aluminium limonadeflessen met ‘taille’ zie ik al langere tijd een mensfiguur. Daarom gooi ik ze niet weg als ze leeg zijn, maar bewaar ze. De corona-crisis inspireerde me tot het werk ‘(Ab)normaal’. De regering noemt het 1,5 meter afstand houden van elkaar het nieuwe normaal. Daar ben ik het niet mee eens; ik vind het abnormaal. En ik hoop dat we met z’n allen binnen afzienbare tijd weer terug kunnen naar het oude normaal."

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief