Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

Stay, Tilleke Schwarz

"Ik verzamel beelden en teksten, die me verbazen, ontroeren of verrassen en combineer die in mijn werk. Dat alles resulteert meestal in een subtiel commentaar op onze moderne maatschappij. Ik hoef vrijwel niets te verzinnen: de werkelijkheid is vaak vreemder dan hetgeen ik kan bedenken. Het werk Stay (2020) is net afgerond en natuurlijk sloop het Coronadrama daar ook binnen, zowel in tekst, beeld als in de titel. Het is handgeborduurd op linnen en 60 x 61 cm."

Who What Where, Beryl Cameron

“Dankzij de coronatijd waarin we ons nu bevinden, ontstaat er hopelijk tijd om na te denken over hoe we leven, werken en omgaan met de wereld om ons heen. Wie we zijn… dit probeer ik via mijn borduurwerk uit te dragen. Het inspireert me en geeft me hoop dat we misschien door dit alles de rust meer kunnen bewaren in deze hectische wereld.”

Zonder titel, Helmie van de Riet

“De figuurtjes zijn uit een oud medisch blad van begin vorige eeuw. De tekst die erbij hoorde ging ook over een besmettelijk virus. Dus ik moest er nu iets mee. De arts heeft een lampje gekregen waardoor hij nóg beter kan zien wat er aan de hand is, hij staat echter te balanceren op één wiel... het jochie staat met twee voeten in één klompje waardoor hij niet in beweging kan komen... Dan is het ook nog zo dat de houding van de arts redelijk bedreigend is voor het jochie. De sliert die uit de mond van het jochie komt staat vol met teksten die met het C-virus van doen hebben.”

Hoop, Ingrid Gulinck

“Materialen uit de tuin gevlochten in een kantwerk van koperdraad. De groene zaadbolletjes zitten vast in een netwerk van koperdraden en stekelige takjes, maar geven door hun kleur en vorm toch een teken van hoop. Het hangt voor een klein raampje naast onze voordeur. Voorbijgangers kunnen er tijdens corona-wandelingen van genieten. 25 cm x 25 cm."

Zonder titel, AnnaMarjan Bosma

“De cirkel met de gele stip heeft een middellijn van 30 cm en de andere is 16 cm. Ik heb ze geborduurd met mijn naaimachine en daarna heb ik er met acrylinkt in gewerkt. Ik heb nog nooit met textiel gewerkt, ben tekenleraar en schilder. Ik heb dit gemaakt omdat onze zoon, die eerste stuurman is, al maanden vastzit op zijn schip in de Chinese zee. Door de Coronacrisis kunnen ze niet naar huis komen."

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief