Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

Collage Mondkapjes in wording, Maja Waanders

"Met mijn batikwerk sta ik al jaren op allerlei markten, maar daar kwam door de coronacrisis abrupt een einde aan. De één na de andere markt werd geannuleerd en daardoor verdwenen mijn drijfveren. Tot ik een bestelling kreeg van wat mondkapjes. Nu had ik al met het idee gespeeld om ze te maken, maar daarmee zou ik toegeven dat deze crisis toch wel langer zou duren dan gedacht (en gehoopt). Door toch hiermee aan de slag te gaan kreeg ik er plezier in, met dit als resultaat tot nu toe... het batikken is al klaar!"

 

Metamorphosis 9, Ilse Philips

"Covid heeft ons dagelijks patroon behoorlijk in de war gebracht. Metamorphosis laat de verandering zien die wij in Covid-tijden meemaken en ondergaan. Elke patroonwisseling van kleur laat een draad achter. Die draden symboliseren de steeds wisselende berichten die we dagelijks horen. We ontvangen die berichten en we passen ons aan waardoor ons patroon weer ‘heel’ wordt. Maar soms valt aanpassen heel zwaar. Geliefden gaan dood. Ze laten een gat achter. Ze laten een leegte achter. De rafelige randen van het verlies raken onze ziel... die wordt nooit meer heel."

Protection and distancing, Sylvia Terwisscha van Scheltinga

"De coronacrisis laat zien hoe kwetsbaar we zijn. Het liefste bescherm ik iets kwetsbaars met fragiele textiele schoonheid. Ik heb nu de tijd om een project te verwezenlijken wat ik al tijden wil: al de mooie steentjes die ik vind op mijn levenspad raap ik op. Zij zijn alle onderdeel van moeder aarde en moeten gezien én beschermd worden in hun unieke schoonheid. Ik geef ze een eigen zacht en luchtig omhulsel. Ze zijn onderdeel van het grote geheel, een cirkel die blijft groeien volgens de reeks van Fibonacci, tot 144. Ik heb ze bewust verder uit elkaar gelegd dan ik van plan was."

Clusters 1-10, Mirjam Pet-Jacobs

"Dit werk heb ik gemaakt om mijn verdriet om elkaar niet of nauwelijks te zien, te duiden.
De tien kleine objecten, Cluster 1 - 10,  staan voor het verlangen elkaar in het echt te zien, bij elkaar te zijn en elkaar te omhelzen. Het zijn groepjes van drie doormidden gesneden rolletjes gemaakt van geschroeide zijde, H7-9 x B3 x D3 cm."

Killer, Henriëtte Wiessing

"Dit werk is onderdeel van een serie die ik 'Quarantaine reflecties’ noem. Het beeld is opgebouwd op een grid van vaststaande cijfercombinaties, als onderliggende steun in onzekere tijden. Het borduren als een fysieke contemplatie in het trage voorbijgaan van deze tijd. ’Killer’, 24 x 24 cm, borduurzijde op linnen, 2020."
0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief