Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

Renske Veenendaal

"Jaren geleden heb ik kussentjes voor op de bank gemaakt en bedrukt, met een leuk virus-motiefje. Tegenwoordig doen ze mij (en anderen) wel erg denken aan het coronavirus..."

Kintsugi, Coby Hoogeveen

"Ik heb een lap katoen laten roesten; symbool voor de invloed van de nare dingen die in je leven kunnen gebeuren. Stukjes zonder probleem, stukjes die wel eg zijn aangevreten. Daarna nogmaals gesneden en weer aan elkaar gezet met goud om te laten zien dat het geheel na 'reparatie' ook mooier en sterker kan worden."

Ik blijf in mijn kot, Bea Callemeyn

“Mijn werk is een kussen geïnspireerd door de volkse uitspraak van de Belgische minister van Volksgezondheid: 'Blijf in uw kot'. Als statement ontwierp ik het en stelde het gratis ter beschikking voor andere machineborduursters, met de vraag het te borduren op een oude sweater en te dragen tijdens een videochat of skype met vrienden, familie... Een oproep dus. Op deze manier probeer ik mijn steentje bij te dragen tot de uiterst belangrijke maatregel van afstand houden. Op de foto symboliseert de prikkeldraad extra de isolatie die gecreëerd wordt door de maatregelen. Door de tegenstelling van het zachte cocoon-kussentje op koude beton en de scherpe pinnetjes merk je bijna voelbaar de afstand tot je naasten. Contact is strafbaar.”

Het moment, Astrid van de Weerd

"Mijn werk Het moment is naar het blijkt een blijvend actueel werkstuk. We kennen het allemaal wel. Het moment dat, na donkere tijden, de lucht weer blauw wordt. De zon weer opkomt. Het moment om bij stil te staan. Het moment waarna je weer (op)nieuw verder kunt. Soms wacht je dit moment in eenzaamheid af, soms samen met 17.000.000 mensen. Dit werk is gemaakt van wol, de techniek is een combinatie van nat- en naaldvilten. Het moment hangt in een afscheidswinkel in Winschoten."

Carpe Diem, Mia van der Burg

"Carpe Diem is een gezegde dat wij in deze dagen heel goed kunnen gebruiken: vandaag weten we niet wat morgen zal brengen. Sterker nog: we weten zelfs vandaag niet wat de dag ons gaat brengen. Dus een hart onder de riem hebben we allemaal hard nodig om ons optimisme niet te verliezen. Vandaar het zonnige Carpe Diem."

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief