Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

Onbereikbare liefde, Linda Paes

“Dit werk gaat over een onbereikbare liefde in een tijd dat het virus als een vloedgolf over ons heen komt en het lijkt alsof het leven even stilstaat. Ondertussen speelt zich in de afgesloten ruimte een nieuwe beweging af.”

Say Nothing, Amber Anthe Scholten & Marja Scholten-Reniers

"Deze bijzondere tijd van het coronavirus geeft ons werk Say nothing een nieuwe betekenis."

Spaanse tranen, Tielke Engels

“Dit is een van de werkjes die ik maak tijdens de uren die ik gedwongen thuis in mijn kleine appartement doorbreng. Ik schilder afbeeldingen van kant, olieverf op linnen. Ik schilder uit de losse hand zonder dat ik vooraf het patroon op het doek aanbreng. Ik bouw het schilderijtje organisch op zoals ik me voorstel dat koralen en mossen ontstaan. En wellicht ook virussen zich vermeerderen, maar daar weet ik te weinig van.”

Deel met elkaar, project van Annie Veldkamp

"Deze coronatijd maakt alles anders. Er is fysieke afstand nodig om het virus te bestrijden, maar het virus verbindt juist op mentaal en vooral emotioneel niveau. Iedereen heeft zijn of haar gedachten en gevoelens bij deze ervaringen. Mijn idee is om uiteindelijk al deze poppetjes (nu al 600) aan elkaar te verbinden, zodat er een installatie ontstaat die op verschillende exposities te zien zal zijn. Het hier getoonde werk poppetje is van Jolanda van Zutven."

A house is a home, Myriam Middelkamp

"Eind maart begon ik met een nieuw artistiek project: het corona-textieldagboekje. Dagelijks creëer ik textielcollages; de pagina’s voor het boekje. De in België populaire oneliner #blijfinuwkot is mijn inspiratiebron. Ik concretiseer en visualiseer mijn gevoelens hier rond. Dit maakt het mij iets gemakkelijker een leven in isolatie en gemis van geliefden emotioneel te verwerken. Ik manipuleer fotomateriaal, textiel, kostbare lapjes, garen, verf, kruiden… Ik geef mijn gedachten de vrije loop en woorden/teksten komen spontaan in mij op. Ik gebruik ze. Muziek begeleidt mij bij mijn werk. Voor mij verwijzen de lyrics van A house is a home van Ellen & Ben Harper naar deze corona-dagen. Dit wordt ook de titel van mijn textieldagboek."

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief