Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

Barstensvol verdriet is het hart, Kathelijne Craeymeersch

“De bloemknoppen barsten open in velerlei kleuren, de bomen worden groen, de vogels fluiten hun mooiste lied. De boer bewerkt het land en zaait met gulle hand. Lente! Daar wil je van genieten. Maar corona heerst en zaait wereldwijd eenzaamheid, angst, verdriet... en dood! Barstensvol verdriet is het hart van velen die een geliefde moeten missen, geen afscheid mochten nemen. Mijn viltwerk staat symbool voor dit wereldwijde leed.”

Verbindingen, Marike Farenhorst

“Verbindingen zijn altijd al onderhevig aan emoties, maar in deze coronatijd ervaar ik het als de grootste om niet te kunnen knuffelen met diegenen die je juist het sterkst zou willen knuffelen. Mijn werkstuk geeft dat gevoel van onmacht weer. Verbonden zijn hier keramiek met textiel.”

Wool babies, Marjanne Geurtsen

“Ik laat drie uitgerekte baby’s zien, een drieluik. Wolvilten op zijde, en in een zelfontworpen, gemaakt houten frame ingelijst. Het zijn kunstwerken die weergeven hoe ons perspectief op de alsmaar doordenderende wereld ineens stil komt te staan. Tijd wordt uitgerekt, het leven raakt verstild. Hoe gaan we om met wat we 'vooruitgang' noemden? In een wereld die we eigenlijk aan het parasiteren en vervuilen waren? En vooral: wat gaan we nu onze kinderen, onze baby's, bieden? Door de verstilling, de angst, het uitrekken van tijd, het weer bij onszelf komen, komen we dan tot het inzicht hoe we onze baby's weer kunnen leren hoe respectvol te leven? Waarden waar het echt om gaat.”

Het verscheurde leven, Annemarie van Stroes-van Rooy

“Een artikel in de krant van de Verenigde Naties dat een achtste deel van de wereldbevolking in diepe armoede zal verzinken, bracht me tot dit verscheurde werkstuk.”

Me, Hella van 't Hof

“Dit werk heb ik in 2016 gemaakt vanuit de gedachte dat het eigenlijk één persoon is, die zijn eigen hand vasthoud. Zelf ook werkend in de zorg (naast mijn kunstenaarschap) weet ik hoe snel we als onszelf vergeten. Me is hopelijk een reminder om óók goed contact te blijven houden met jezelf en je weer op te laten om te blijven staan in deze moeilijke tijd.”

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief