Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

She is an Angel now, Ida Broekhart

“Mijn moeder is niet zo lang geleden op 94-jarige leeftijd overleden. Ze had (licht) dementerend haar mooie tweekamerappartement moeten verruilen voor een kamer in een verpleeghuis. Ik ben zo dankbaar dat ze deze crisis niet heeft moeten meemaken. Ze kon zo genieten van de lange wandelingen in de rolstoel, de gezellige dinertjes in een restaurant en het contact met haar kleindochter. Dat hield haar in onze wereld.”

Circles: Father and Son, Choi Wong

"In 2018 ben ik begonnen met een serie genaamd 'Circles'. Een lopend project over hoop, empathie, geluk en samenzijn. Door de corona-maatregelen moeten mensen meer fysieke afstand van elkaar houden, maar desalniettemin zijn de verbindingen door deze gebeurtenis juist versterkt. We hebben elkaar nu meer nodig dan ooit."

Inside Out 1, Gerda Schimmel

"Vele meters organza, een zeer transparant en rafelig materiaal, rijg ik tot een compacte massa. De randen met de zelfkant worden resoluut afgeknipt. Vervolgens moet ik aan de ‘touwtjes’ ofwel rijgdraden trekken. Het middendeel van de rijgdraden krijgt meer lengte dan de randen. Zo ontstaat er een soort schil van organza. Dit werk heeft voor mij een parallel met de tijd waarin we nu leven. We liepen al op dun ijs met de maatschappelijk toegekende waarden aan het kunstenaarschap (organza). Nu kunnen we het beste de ruis vergeten en onze kwaliteiten bundelen om een krachtig geheel te maken (rijgen). "

Optimisme, Mirjam van Straten

"Mijn eerste 'grote' viltwerk. Een paar weken geleden opgehangen in de gang. De grote boom ziet er nogal doods uit. Komt hij weer in blad? Maar er staat al een nieuwe klaar een eindje verderop... Vorige week waaide mijn prachtige gouden regen om, schimmel in de wortels. Afgelopen zomer zag ik een jonge gouden regen in mijn tuin en die heb ik in een pot gezet. Nu kan ik weer een nieuwe planten. Zo zijn deze bomen symbool voor de toekomst. Hoe beroerd de situatie ook is, er zijn altijd sprankjes hoop te vinden. De natuur als voorbeeld."

De maakbare mens, Marijke Leertouwer

"Dit kleine werk heb ik al eerder gemaakt, maar is nu met alle ellende weer actueel. Het gaat over de mens en de gedachte dat we, geholpen door technologie, boven de natuur zouden staan. Maar de natuur slaat soms terug, de zoektocht naar die ene wonderpil is dan allesoverheersend."

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief