Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

Bringing Things Together, Karen Bruinsma

"In een tijd van social distance valt voor veel mensen het ritme van het dagelijkse patroon weg. We zoeken naar een nieuw ritme, een nieuwe invulling van de tijd binnenshuis. In dit werk, wat nog niet klaar is, probeer ik middels borduurwerk stukjes zijde en vilt met elkaar in verbinding te brengen. Draadjes zoeken hun weg door het materiaal. Voor mij een proces van verbinding, herhaling, en heling."

Het derde oog, Mariëtte Paardekooper

"Recentelijk heb ik dit viltwerk gemaakt en het Het derde oog genoemd. Het kleine oogje stelt de cameralens voor, de camera die ons overal (kan) volgen. Op straat aan gebouwen en in ieders smartphone. Nu wordt er zelfs gesproken over apps op je telefoon die je in verband met het coronavirus kunnen waarschuwen. Het geheel heeft een beangstigende uitdrukking, omdat deze ontwikkeling ook angstaanjagend is."

Het leven is verschrikkelijk mooi, Kaije Feenstra

“Het leven zit vol tegenstellingen. Dit is een van de weinige werken waarin ik met een tekst heb gewerkt. Het is een verwijzing naar een schilderij van Roger Raveel waar een vogel en een kat in voorkomen. Dat het leven soms moeilijk en soms mooi kan zijn is als een loep altijd in beweging.”

Iets van mij voor jou, Angelique Gijsbertse

“Ben drie weken bij mijn alleenstaande moeder van tachtig. Het beste is dat ze binnenblijft, zoveel mogelijk de boodschappen laat bezorgen. Haar grote liefde, verse bloemen in huis, kan doorgaan. Een plaatselijke boer heeft groente, fruit en bloemen naast zijn schuur staan. Het geld kan in de brievenbus gegooid worden. Haar tuin en het park waarin ze woont, zorgen voor inspiratie. De bloembollen komen uit en vele struiken hebben ook al bloemen. Ook de boeketten binnen zorgen voor inspiratie voor mijn textiele werken en mijn geheugen aan andere flora. Over twee weken neemt mijn zus het over en ga ik naar mijn eigen huis waar ik verder ga met mijn textiel.”

Gouden kooi, Klaudia Croene

“Onze thuis beschermt ons tegen een onzichtbaar virus. Heel fragiel staan wij tegenover de indringer. De natuur leert ons een lesje in nederigheid, en is tevens een eyeopener, een spiegel. Onze hebzucht, ons ‘gouden kot’ waar we ons toch niet zo vrij voelen... Onze vrijheid is onze mooiste gift die we nu uit handen moeten geven, maar die we hopelijk binnenkort weer kunnen omarmen!”

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief