TexTase brengt het thema "geborgenheid" tot leven

De textielgroep TexTase is in 2011 ontstaan en bestaat uit zes kunstenaars: Lydia Bruijne, Linda de Fluiter, Anne Marie Jansen, Annie Leynen, Mia Verbruggen en Christel De Vrij. Ze geven hun passie voor textiele kunst vorm door elkaars werk te bespreken op proces, uitwerking, techniek en creatieve authenticiteit. In deze expositie zien de bezoekers samengebrachte creativiteit en vakmanschap om de betekenis en beleving van geborgenheid tot leven te brengen.

Uniek
Elke kunstenaar is te herkennen aan haar eigen handschrift en iedereen heeft een eigen voorkeur voor materialen en technieken. Zo werkt Lydia veel met synthetische materialen en is kleur belangrijk in haar werken. Mia daarentegen is juist sober in het gebruik van kleur en gebruikt diverse materialen die ze tot een geheel maakt op de naaimachine. Ook Annie combineert graag verschillende materialen. Ze gebruikt zachte wol en plooibare draden en werkt tactiel en met sobere kleuren. Het werk van Christel kenmerkt zich juist door het gebruik van zelf geverfde natuurlijke materialen. Annie Marie werkt graag in reeksen. Haar werken zijn subtiel van kleur en vorm, en ze maakt soms uitstapjes buiten de vertrouwde textiele toepassingen. Linda werkt met een scala aan technieken en richt zich bij haar werk op het uitdiepen van één aspect. Haar werken stralen kracht en eenvoud uit. Al deze individuele werkwijzen zie je terug in de expositie.

Eenheid
Ondanks de verschillende handschriften en manieren van materiaalgebruik, vormen de verschillende werken een geheel. De groep heeft hierin haar eigen methode ontwikkeld. Ze vormen een sterke eenheid doordat zij alles bespreekbaar maken. Ze versterken elkaar doordat ze elkaars werken met een open blik en op een eerlijke manier bespreken. De groep leert van elkaars creativiteit. Ook wordt er rond een onderwerp of thema gewerkt, waardoor alle werken samen een geheel vormen, terwijl elk kunstwerk op zichzelf een werk met persoonlijke interpretaties, emoties en ervaringen is. 

De expositie biedt een verzameling van kunstwerken, waarbij de bezoekers een uitgebalanceerde en harmonieuze, en misschien zelfs verrassende, tentoonstelling kunnen verwachten waarin veel verschillende textiele technieken worden getoond om de essentie van geborgenheid te weerspiegelen.

 

Ga naar de website van TexTase 

 

Meer

Haken en breien, het feministische statement van Louise Pappageorge
Gemengde gevoelens over ons online leven – Pauline Nijenhuis in expositie Folding Ambivalence
Van vorm veranderende sculpturen van Lou Baker
Natalia Martinez combineert vakmanschap met kunst in creatieve vrijheid
0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief