'Yarn Connection' bij High Five Art Galerie

'Yarn Connection' bij High Five Art Galerie: Een verhaal van verbinding en creatieve diversiteit

Textiel Collectief Breda presenteert een expositie in High Five Art Galerie. Vijf kunstenaars tonen hun unieke visies onder het gezamenlijke thema 'Yarn Connection'.

Tekst: Marianne van Harmelen

Vijf kunstenaars
Op het eerste gezicht vallen de levendige kleuren op: het rode werk van Maurice Spapens, met getufte stukken waar losse draden bungelen, roept vragen op over vergeten verhalen. Judy Hooymeyer's groene creaties, 'Welcome in my garden', met gevilte bollen en fijn geborduurde vlakken. Haar ‘The garden needs more’ roept herinneringen op door pastel gekleurde bloemen en bladeren. Irèn Nooren brengt een eerbetoon aan oude textiele ambachten met haar blauwe en pastelroze werken, terwijl Dorothé IJsseldijk's witte cocoon met hangende repen stof uitnodigt tot gesprek. Annemie Jaspers toont organisch werk dat tijd en aandacht vraagt om volledig te doorgronden.

Deze expositie belooft een bonte mix van technieken en beeldtaal

De rode draad door al deze werken is de persoonlijke uitdrukking van de kunstenaars. Het Textiel Collectief Breda ziet kunst als een manier om verhalen te delen, met elkaar en met het publiek. Daarom zijn de kunstenaars zelf aanwezig om toelichting te geven. De 'Yarn Connection' expositie bij High Five Art Galerie is niet alleen een bonte mix van technieken en beeldtaal, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk voor Textiel Collectief. Deze expositie markeert het begin van het Textiel Collectief Breda, dat zich tot doel stelt textielkunst te promoten en een volwaardige plaats te geven in de kunstwereld. Ze nodigen andere textielkunstenaars in Breda uit om zich aan te sluiten bij dit collectief, waarbij onderlinge stimulatie en samenwerking centraal staan.

Iedereen is van harte welkom om de inspirerende wereld van textielkunst te verkennen en mee te gaan op een reis van verbinding en creativiteit.

 

https://highfiveart.nl/en/home-3/

Voor meer informatie over de kunstenaars en hun werk:

 

Meer

Natalia Martinez combineert vakmanschap met kunst in creatieve vrijheid
De compacte gehaakte creaties van Luisa de Santi
Julia Couzens
Meta Heemskerk ‘Collithografie’
0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief