Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

Moeder Aarde Godin, Bernadet van Amstel

"Dit doek laat zien hoe wij kunnen genieten van de overvloed op onze Aarde, mits wij respectvol met haar omgaan. Op dit moment komt veel aan het Licht: mooie dingen, maar ook heftige omstandigheden overal op de Wereld. De Mensheid kreunt nu, maar Moeder Aarde kreunt al zo lang. Moeder Aarde en de Mensheid zijn toe aan een verandering. De Godin houdt het transformerende vuur vast. De Wereld staat in brand, maar na dit vuur zal iedereen beseffen wat de werkelijke waarde in het Leven zullen zijn. Moeder Aarde gaat ons voor, zij laat haar Pracht zien in dit doek."

My brother and me, Carola Mokveld

"Tijdens het werken aan een project over ‘stopwerk’ voor museum Opsterland in Gorredijk, deze zomer, merk ik dat het houden van afstand, het kwijtraken van mensen, het vallen van ‘gaten’, in welke vorm dan ook een relatie heeft met mijn project.
Ik maakte daarom dit werk, een foto uit mijn verleden, met een verhaal in het heden.
Stoppen, is helen, is zichtbaar maken, bijeenhouden... Kortom, het ‘stoppen’, textiel, de kunst, helpt mijzelf én hopelijk ook vele anderen gezond deze periode door."

De hoedster, Ericka Voortman

"Negen monumentale beelden, opgebouwd uit schapenwol en berkentakken, zijn te zien in een authentieke schapenschuur op het eiland Texel.
Negen Kostuums, middels haak en breitechnieken tot stand gekomen, verbeelden negen 'Deugden'.
De muziek van Severin Candel verleidt de bezoeker om langer in deze installatie te verblijven dan wellicht de bedoeling was. Dit theatrale werk is de vijfde expositie van kunstenaar Ericka Voortman in deze schapenboet. Een jubileumeditie dus. Bezoekers keren vaak terug vanwege het contemplatieve karakter van dit werk. 'Een oase van rust in deze bizarre tijd', aldus een bezoeker. Kijk op www.hendrikje.nu voor een impressie."

Het vale paard, Flox den Hartog Jager

"Een aantal jaren geleden maakte ik werken gebaseerd op de Apocalyps, die het einde van de wereld voorspelt en de heftige gebeurtenissen die daaraan voorafgaan. Het was de tijd van IS en ik had het idee dat mijn werk samenviel met de gebeurtenissen in het Midden-Oosten. Daarna zwakten deze heftige gevoelens weer af, maar inmiddels zijn mijn werken helaas weer helemaal actueel, zoals het vierluik ‘De Vier Ruiters’, waarvan hier ‘Het Vale Paard’ te zien is. Deze vier ruiters van de Apocalyps brengen dood en verderf over de vier windstreken van de wereld."

Blijf thuis, Hélène Derkx

"Vanuit een kistje komt een straat met vele huisjes. Het werk is 1.50 m lang, geaquarelleerd en bewerkt met draad. De titel van dit werk - ‘’Blijf thuis‘’, is een kreet die me mijn hele leven zal bijblijven."

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief