5 tentoonstellingen met textielkunst die je deze zomer niet mag missen

1) "Hot Glue" met maskers van Bertjan Pot

Veel van de ontwerpen van Bertjan Pot ontstaan uit experimenten met oude en nieuwe, soms lelijke en vaak textiele materialen. Regelmatig is het een kleine vondst: een steek, een knoop of een andere manier om iets samen te brengen. Door herhaalde handelingen kan daar dan iets uit ontstaan. Een mooi voorbeeld van zijn werkwijze zijn de doorlopende autonome series maskers. Te zien t/m 30 september 2018 in Museum Boijmans van Beuningen.

> Maak kennis met de maskers van Bertjan Pot

2) "Capturing Time" met textiele sculpturen van Manish Nai

In Den Bosch is textiel werk van de hedendaagse Indiase kunstenaar Manish Nai te zien. Hij houdt ervan om het dagelijks leven en de rituelen in Bombay te observeren en vertaalt zijn observaties in abstracte werken, onder andere in sculpturen met kleding en jute. Te zien van 28 juli t/m 4 november 2018 in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

> We spraken Manish Nai tijdens een kort verblijf in Nederland 

3) Hemelse paper art tijdens de Papier Biënnale Rijswijk 2018

Dit is geen tentoonstelling over textielkunst, maar wél over een materiaal dat dikwijls in combinatie met textiel gebruik wordt: papier. De Papier Biënnale Rijswijk toont werk van hoog niveau van achttien internationale kunstenaars. Een prachtige tentoonstelling in een dito museum. Te zien t/m 7 oktober 2018 in Museum Rijswijk.

> Lees onze recensie van de Papier Biënnale Rijswijk 2018

4) De nieuwe collectiepresentatie van Tassenmuseum Hendrikje

Ben je toch al in Amsterdam om de Noord-Zuidlijn te bewonderen? Stap dan eens uit op de nieuwe metrohaltes Rokin of Vijzelgracht en wandel naar Tassenmuseum Hendrikje. Sinds april 2018 hebben ze daar een nieuwe collectiepresentatie op de derde verdieping, met 350 tassen en accessoires. Zeker de moeite van een bezoekje waard!

> Conservator en samensteller Leonie Sterenborg vertelt over de vernieuwing

5) Zeeuws Museum geeft ruimte aan vier jonge mode-ontwerpers

In het Zeeuws Museum in Middelburg is werk te zien van een eigenzinnig collectief van vier jonge modeontwerpers die zich "Das Leben am Haverkamp" noemen, naar hun eerste studio, in Haverkamp, aan de rand van Den Haag. Voor de tentoonstelling onderzochten ze ambachtelijke technieken die voor hen nieuw waren, zoals het Zeeuwse kralenrijgen en smokwerk. Te zien t/m 5 mei 2019 in het Zeeuws Museum.

> We spraken Gino Anthonisse over deze tentoonstelling

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief