"Een woelige wereld" thema TxP (Textiel Plus) 241

‘Een woelige wereld’ is het thema van deze TxP. Bijna dagelijks lezen of horen we over de vele strijdtonelen die er in de wereld zijn, ver weg en dichtbij.

Tekst: Wouter de Vries

De oorlog in Syrië, de dreiging vanuit Noord-Korea. De migratie vanuit het Midden-Oosten en Noord-Afrika naar Europa. Trump en Brexit zetten bestaande politieke verhoudingen op hun kop. Burgers en bedrijven worden willekeurig geraakt door terrorisme en cyberaanvallen. En dan is er nog het hete hangijzer van de klimaatverandering.

Geëngageerd werk

Het idee om een nummer te maken waarin textielkunstenaars reageren op de woelige wereld om hen heen, zoemde al een tijdje rond op de burelen van TxP. In dit nummer lees je daarom over het geëngageerde werk van Natalie Baxter, Rhiannon Williams, Nathan Vincent en Almas Pieters (haar werk siert deze keer de cover). In de rubriek Blikvangers vind je volop harten in verschillende technieken – een populair onderwerp onder textielkunstenaars.

Hoopgevend

Balsem voor de ziel zijn de kinderlijke fantasiekostuums van Justyna Koeke, die je verderop in dit nummer vindt. Hoopgevend zijn de innovatieve concepten voor een duurzamer wereld die tijdens “Earth Matters” in het TextielMuseum gepresenteerd worden – we interviewden curator en trendwatcher Lidewij Edelkoort hierover. En: wil je alle ellende vergeten, ga dan naar Het Noordbrabants Museum en dompel je onder in de magnifieke installatie van Chiharu Shiota.

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief