5 tentoonstellingen met textielkunst die je deze winter niet mag missen

1) Chinees borduren op hoog niveau: tentoonstelling "Betoverend China"

Op dit moment kun je het prachtige borduurwerk van de Chinese volken Miao en Dong zien in Museum Rijswijk. TxP-redacteur Chris Reinewald bezocht de tentoonstelling "Betoverend China" waarvoor Mieke Gorter haar collectie Chinese borduurwerk, vol knetterende kleurencombinaties en rijke decoraties, ter beschikking heeft gesteld. Gaat dat zien! De tentoonstelling "Betoverend China" is tot en met 27 januari 2019 te bewonderen in Museum Rijswijk.

> Maak kennis met de volken Miao en Dong

2) CODA Museum toont textiele sieraden tijdens tentoonstelling "Rijkdom"

Het Rijk is al sinds de jaren zestig geïnteresseerd in het Nederlands moderne sieraad. De Rijkscollectie van sieraden lagen voor lange tijd verborgen in verschillende museum depots. Terwijl ze uiteraard gemaakt zijn om er mee te kunnen pronken, te sieren en - bovenal - te tonen. Het CODA Museum maakt deze sieraden nu zichtbaar voor een breed publiek in wisselende bloemlezingen en presentaties. Te zien tot en met 3 februari 2019 in het CODA Museum in Apeldoorn

> Maak kennis met sieraden uit de Rijkscollectie

3) Sitsen, schorten en stipwerk in “Contemporary Fashion” in Het Klederdrachtmuseum

“Contemporary Fashion: klederdracht in een nieuwe jas" getuigt van een verrassende aanpak die het potentieel van het historisch erfgoed in al z’n glorie toont. Nationale maar ook internationale modeontwerpers laten zich nog steeds inspireren door erfgoed. De aandacht voor folklore en ambacht is weer helemaal terug, volgens Jolanda van den Berg, directeur van Het Klederdrachtmuseum. De tentoonstelling “Contemporary Fashion” is te zien tot en met 31 maart 2019 in Het Klederdrachtmuseum in Amsterdam.

> Lees meer over het gebruik van historisch erfgoed

4) De veelzijdige abstractie in het textiele werk van Tania Verhasselt

De inspiratie van Tania Verhasselt haalt zij uit de landschappen die ze doorkruist tijdens haar reizen. "Mijn werk is sterk geïnspireerd door de woestijn: de structuur, kleuren en rotsen, het is zoveel meer dan alleen zand," vertelt Tania. Zo ook een van de eyecatchers van de tentoonstelling, "de Kussenmuur". Een creatie gebaseerd op de beroemde Klaagmuur. Kom langs om een positieve boodschap achter te laten in de Kussenmuur! Mogelijk tot en met 16 december 2018 in de High Five Art Gallery te Baarle-Nassau.

> Maak kennis met de kussenmuur van Tania Verhasselt

5) Expositie “Soft? Tactiele dialogen” toont textielkunst uit de 70's, 80's en nu

Nu het Antwerpse ModeMuseum (MoMu) momenteel gesloten is, worden er veel activiteiten op andere locaties georganiseerd. Waaronder “Soft? Tactiele dialogen” in het Maurice Verbaet Center. Een expositie van het werk van verschillende Belgische textielkunstenaars uit de jaren zeventig, tachtig en nu. De expositie is te zien tot en met 24 februari 2019 in het Maurice Verbaet Center in Antwerpen.

> Lees meer over de samenwerkingen tussen de kunstenaars

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief