"Soft sculptures" thema TxP (Textiel Plus) 244

Op zaterdag 26 mei 2018 verscheen de nieuwste TxP (Textiel Plus). Nummer 244 staat in het teken van soft sculptures

Tekst: Wouter de Vries

Bij soft sculptures denk je aan vriendelijke vormen zoals in het werk van Nina Bang Larsen, terwijl het Margarita Sampson juist interesseert hoever ze kan gaan met zachte vormen door ze te combineren met niet-textiele materialen (haar werk siert deze keer de cover). Miriam Medrez met haar 24 vrouwenlichamen en David B. Smith met zijn als puzzelstukjes in elkaar grijpende vormen doen weer iets heel anders. Kortom: de textielkunstenaars in dit nummer laten zien welke kanten je met het driedimensionaal werken met textiel op kunt.

Kasie Campbell

Dit nummer van TxP (Textiel Plus) openen we met het werk Perpetual Release van de Canadese textielkunstenaar Kasie Campbell. Vaak wijden we maar weinig woorden aan het werk dat we groot afbeelden op pagina's 2 en 3. We willen je als lezer de ruimte geven om je over het werk te verwonderen. Nieuw is dat we voortaan online een bijdrage publiceren over het werk van de betreffende kunstenaar. Daarom kun je volgende week op deze website een artikel lezen over het werk van Kasie Campbell. Via de nieuwsbrief, Facebook en op de website attenderen we je hier uiteraard op.

Andere onderwerpen

We spreken Mariëlle van den Bergh, die textiel met keramiek combineert in haar door korstmossen geïnspireerde werk. We bezochten de tentoonstelling "Voor de draad ermee!" in het Gorcums Museum waar werk van diverse textielkunstenaars wordt getoond. We tonen het prachtige en volle atelier van Mia van der Burg, vergaapten ons aan Girl in Trouble IV van Anneliet van Beelen en laten Mo Kelman vertellen hoe je stevigheid en vorm geeft aan driedimensionaal werk. Ginni Fleck en fotograaf Hannah van Herk van de DIY Textile School in Amsterdam leggen uit en laten zien wanneer en hoe je welk soort wateroplosbaar vlies het best kunt gebruiken. En dit is nog maar een greep uit de inhoud van dit nummer.

Textiel Plus Arts & Crafts

Ten slotte: houd het weekend van 15 t/m 17 november 2018 vrij in je agenda, want dan vindt Textiel Plus Arts & Crafts plaats als onderdeel van de Handwerk- en Quiltdagen, in de Brabanthallen in Den Bosch. Inderdaad, een voortzetting van de Textiel Plus Kunstdagen! En we organiseren ook nog eens een wedstrijd. Meer informatie hierover vind je in het magazine en vanaf 26 mei ook op deze website.

We wensen je veel plezier en inspiratie toe met deze uitgave!

3 - TxP 244 Blokken Homepage

Abonneer je op TxP en krijg € 5,- korting of een welkomstgeschenk!

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief