"Werken met foto's" thema TxP (Textiel Plus) 243

TxP (Textiel Plus) 243 staat in het teken staat van het werken met foto's. Een foto als uitgangspunt nemen voor je werk – het lijkt eenvoudig, maar het is juist lastig om een bestaand beeld door een ingreep, bijvoorbeeld borduren, op creatieve wijze naar je hand te zetten. 

Tekst: Wouter de Vries

In dit nummer tonen we werk van textielkunstenaars die dat kunnen, zoals Julie Cockburn (haar werk siert deze keer de cover), Stacey Page, Melissa Zexter en Jose Romussi. Marjolein van der Stoep geeft negen tips voor het werken met foto’s in je eigen ontwerpproces.

Mindfulness

Een andere rode draad in dit nummer is aandachtigheid, mindfulness, contemplatie of hoe je het ook wilt noemen. ‘Het borduren op een foto maakt deze voor mij persoonlijker en stelt me in staat erover te mediteren’, zegt Zexter. We interviewen ‘craftivist’ Tom van Deijnen die oude kleren op creatieve wijze oplapt, en daar het liefst zo lang mogelijk over doet. En wat betekent borduren als je tijd in overvloed hebt, zoals Wayne Lo, die in de VS een levenslange gevangenisstraf uitzit? Online kun je een vertaalde column van Rachel Hart lezen over Slow stitching en mindfulness.

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief